Meet & Eats historia och nutid

Meet & Eat började 2009 i Göteborg som en enkel lunchidé, två företagande kvinnor emellan. Lunch på fredag? Ja men då säger vi det! Klockan 12.30? Aldrig kunde vi väl då ana att denna helt ordinära lunch skulle komma att utvecklas till en verksamhet med förgreningar över hela landet samt att bli ett registrerat varumärke!

Marie Nordström har sedan denna första gång drivit Meet & Eat till den etablerade verksamhet som det är idag. Sista fredagen i månaden har företagande och styrande kvinnor träffats för att äta lunch, fördjupa sina kontakter samt utöka sitt nätvävande. Kravet för att få lov att delta är enkelt: antingen är du företagare eller styrande kvinna med full beslutsrätt i det företag du arbetar i. Varför har vi denna regel? Jo helt enkelt därför att lunchen skall räknas som arbetstid och möjlig förhandlingstid och eventuella överenskommelser skall vara stabila där och då och skall inte behöva ”kollas av uppåt”.

Meet & Eat-metodiken bygger på enkelhet, ärlighet och ömsesidighet. Vi lär känna varandra under enkla former där vi alla ges möjlighet till en kort presentation, men där fokus läggs på samtalen oss deltagare emellan. Många är de affärer och samarbeten vars grund lagts på Meet & Eat. Allt från hjärt- och lungräddningsutbildning till publicering av böcker, revisioner och företagsmassager har förekommit våra deltagare emellan. Vi vill gärna höra om affärer som kommit till tack vare Meet & Eat, så dela gärna med dig här på sidan!

Hösten 2012 såg vi ytterligare en lågkonjunktur och som vanligt är det småföretagare som känner av det först. Istället för att bromsa i uppförsbacken gasade vi  rejält och startade upp två nya verksamheter i Stockholm och Malmö. Gruppledare för Meet & Eat Stockholm var tidigare Katarina Widoff från Kommunikationsfabriken. Ny gruppledare sökes nu till hösten 2015 – är det du?

Hösten 2015 startar vi nu upp Meet & Eat i Ystad, något som bubblat länge! Vi öppnar dessutom upp vår verksamhet för avundsjuka män – från och med nu är även ni varmt välkomna! Datum för Göteborg är på gång och vi väntar bara på klart besked från restaurangen!

Vill du starta Meet & Eat där du bor? Kontakta mig på marie (snabel-a) marienordstrom.se så pratar vi vidare.

Varmt välkommen att väva ditt företagsnät!

 

Marie Nordström, grundare av Meet & Eat

 

Marie Nordström med några av Meet & Eats deltagare i Göteborg maj 2013. Foto Siv ThuresdotterMarie Nordström (sittande) tillsammans med några av Meet & Eats deltagare, Göteborg 2013. Foto: Siv Thuresdotter.